@Foto

Photography is not looking, it’s feeling

03.04.2018

Mange lurer på om jeg har noen favoritter innen fotografi, og selvfølgelig har jeg det. Jeg har ganske mange egentlig, profesjonelle og amatører. I dag skal jeg dele mine topp 5 profesjonelle fotografer med dere.

Jeg har alltid hatt en trang til å dokumentere mine egne omgivelser og min historie med bilder. Og da er det jo ikke så rart at noen av mine favoritter er innenfor den sjangeren; dokumentar. Jeg kommer ikke til å dele bilder fra de forskjellige fotografene, fordi jeg er usikker på om det er lov eller ei. Linker derfor til dem i google søk, slik at dere kan se noen av bildene deres der.

Dag Alveng

Norsk fotograf og billedkunstner. Hans fotografier er som regel i svart/hvitt. Han fotograferer ofte interiør eller landskap, med spor av menneskelig handling. Hans bilder, fra da han var nattevakt på en psykiatrisk avdeling, har satt så store spor i meg at jeg har ikke ord. Jeg anbefaler dere alle å se denne fotoserien i sin helhet.

“Prosjektene mine er noe som tar form underveis. I begynnelsen er jeg ikke selv klar over at det er et kunstnerisk prosjekt, men etter hvert som tiden eller årene går blir det klart for meg.”

Josef Koudelka

En tsjekkisk fotograf, mest kjent for hans bilder av sigøynere i Romania, to dager før den sovjetiske invasjonen.

“I don’t like captions. I prefer people to look at my pictures and invent their own stories.”

Don McCullin

Britisk fotojournalist, mest kjent fra sin tid som krigsfotograf.

“Photography for me is not looking, it’s feeling. If you can’t feel what you’re looking at, then you’re never going to get others to feel anything when they look at your pictures.”

Robert Frank

En amerikansk fotograf og filmskaper, mest kjent for sin fotobok The Americans.

“The eye should learn to listen before it looks.”

Diane Arbus

Amerikansk fotograf, mest kjent for sine portretter av mennesker i utkanten av samfunnet. Transvestitter, dverger, giganter, prostituerte og vanlige folk fra arbeiderklassen i ukonvensjonelle positurer og sammenhenger.

“I think the most beautiful inventions are the ones you don’t think of.”


Vil dere se mine topp 5 amatører også?

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Elena 03.04.2018 at 18:13

  Fine tips!
  Skriv gjerne om amatører også :)

  • Reply Milla 03.04.2018 at 21:53

   Det skal jeg gjøre Elena :)

  Leave a Reply